Getuigenis

Paulo Eggink (1947 – ✝2020)

“Het Koninklijk – Priesterschap van God” Ministry
Mijn Levensverhaal !
Mijn naam is Paulo Eggink en ik ben geboren uit ’n Nederlandse moeder en ’n Indiase vader!

Door omstandigheden kwam ik al zeer jong terecht in Nederlands pleeggezin met een remonstrantse achtergrond. Mijn pleegmoeder was een warme God vrezende vrouw maar zij leed jaren lang aan een ernstige vorm van longkanker en zij overleed toen ik nog maar 12 jaar jong was. Daarna ging mijn leven steeds verder berg afwaarts en raakte ik aan lager wal;  maar de Heer wist het en Hij zou gaan ingrijpen!

Ik kwam via ’n pension voor Turkse immigranten terecht bij ’n Indische familie waar het gewoon was op vrijdag avond een spelletje kaart te spelen. Op een van die avonden vroeg een deelnemer me om eens mee te gaan naar de kerk die hij tot nog steeds bezocht. Die zondag nam ik, niets vermoedend, het koene besluit dit te gaan doen. Ik nam de trein naar Den Haag maar ik realiseerde me dat ik van te voren niets had afgesproken. Heel simpel vroeg ik toen aan God, Die ik niet kende, of Hij me – als Hij bestond – naar die kerk toe wou brengen. Ik stapte uit die trein en daar liepen 2 Indische mensen op het perron. Heel spontaan zie ik me nog naar hen toegaan en wat blijkt: zij zouden ook naar die kerk gaan! Ik ging met ze mee, niets vermoedend van wat er stond staan te gebeuren!

Daar in die dienst kwam ik die morgen onder tranen tot bekering. Die middag werd ik na de uitleg van het verhaal van de kamerling gedoopt door onderdompeling. Toen ik in het water stond en omhoog keek zag ik daar de Heer Jezus staan +/- 2 meter van de grond. ’n Pracht Verschijning met heel warme/liefdevolle ogen die me vol liefde aan keken. Ik werd diep geraakt en men ging door met dopen. Toen ik opstond uit het water welde er vanuit m’n buik ’n stroom levend water omhoog en zonder dat ik wist wat het was sprak ik voor uren in ’n taal die ik niet kende! Het was de zeer indrukwekkende start van ’n nieuwe periode in m’n leven!

(De bij deze doop over mij uitgesproken profetie is hier te lezen)

Daar in Rotterdam in die gezinssituatie was er echter nog niets veranderd. Wel bezocht ik zelf enige samenkomsten, maar gaande weg ebde die eerste liefde weg en verviel ik in m’n oude leefpatroon, in een nog dieper dal als daarvoor en dit culmineerde in het gebruik van drugs met o.a. een fatale/foute LSD-trip. Toen in Amsterdam bij het: ”Heil des Volks” nam de Heer me opnieuw in Zijn armen.

In de daarop volgende jaren kwam een periode van vernieuwing en verandering en kwam mijn leven in een nieuwe cadans. Ik leerde Hem beter kennen en werd bevrijdt van allerlei invloeden zoals – dingen uit het oude India; slechte agressie/onreinheid en andere mindere gewoontes etc. etc.

Die eerste begintijd was ik vaak betrokken met een evangelisatie groep in Amsterdam. Ook werd ik toen veel geholpen door een gezin in Amstelveen. Een poosje later nam een familie in Landsmeer me op en kon ik daar gedurende 7 jaar op adem komen. Ik leerde mijn vrouw Wil kennen en de Heer gaf ons 3 kinderen. De jaren daarna in een kerk in Hoorn sprak er een profeet uit India en werd ik door de Heer geroepen om Zijn Woord over de wereld te brengen  in: “ De Naam van de Vader”.

Er volgden nog een aantal robuuste jaren maar dat waardevolle Woord wies en ontwikkelde in mij! Nu ben ik al sinds een aantal jaren levend lid van de gemeente: ”De Brug” in Hoorn en langzaam maar zeker groeide er een diepere visie in me. Ik werd sterker in Hem en werd bepaald bij de Tabernakel van Mozes. Enige jaren terug transformeerde de Heer dit tot het huidige, uit 7 Stappen bestaande, Seminar: Het Koninklijk Priesterschap van God! – Een live – building studie: tot Zijn glorie!

Dit Seminar bestaat uit 7 Stappen en is verbonden aan onze Ministry: “Het Koninklijk Priesterschap van God”! De 7 stappen zijn te vinden op deze website en kunnen gevolgd worden door een ieder die wil groeien naar de persoon die God voor je bedoeld heeft, of die meer wil weten over God.

Ik maak soms gebruik van objecten uit de Tabernakel die Mozes te zien kreeg op de Berg in de woestijn. Het doel van deze cursus is u – in uw hart – mee te nemen in 7 Stappen naar dat uiteindelijke doel van God dat in: 1 Petrus 2: 9-10 zo prachtig staat beschreven!
” Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken “.


Dit is wat zijn zoon Jonathan schreef na de begrafenis:
WOUW, wat een krachtige uitvaartdienst, dit is echt een eervolle dienst voor een strijder en een priester van zijn gezin. Halleluja. De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Zelfs al ga ik door een dal van “diepe duisternis” (de schaduw van de dood), ik vrees geen kwaad, want U, Vader, bent bij mij. U, Jezus, gaat voor mij uit. U, Heilige Geest, bent mijn KRACHT.